Lions Brabantse Poort - Nijmegen

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws overzicht> Sollicitatietraining Merletcollege Grave

Nieuws overzicht

Sollicitatietraining Merletcollege Grave

Yes, ik ben aangenomen!

 

Op dinsdagavond 17 november gonsde het in het Merletcollege Grave van de jonge ‘sollicitanten’ en hun ‘toekomstige werkgevers’. Een mooie traditie vond plaats.

Tijdens de lessen Nederlands schreef een groep van meer dan vijftig leerlingen uit 4 havo een sollicitatiebrief naar aanleiding van door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort aangeleverde advertenties. De Lionsclub nodigde hierop alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.

Lichtelijk nerveus zaten de leerlingen in de aula te wachten tot ze werden opgehaald voor hun gesprek. De vacatures varieerden van administratief medewerker, medewerker bij een recreatiebedrijf, assistent in een juwelierszaak tot tandartsassistente en medewerker bij McDonald’s. Meteen na het gesprek evalueerden de verschillende sollicitatiecommissies met de betreffende sollicitant hun brief en het gesprek en kreeg de sollicitant ook te horen of hij of zij de baan zou hebben gekregen. Bij de meesten was dat gelukkig het geval.

Opgelucht én doorgaans enthousiast kwamen de leerlingen terug in de aula waar de aanwezige (groot)ouders, medescholieren en docenten Nederlands uitvoerig hun ervaringen te horen kregen. De leerlingen vertelden dat ze veel van de sollicitatieprocedure hadden opgestoken. Bij navraag bleek ook de Lionsclub zeer tevreden over de kwaliteit van de brieven en de voorbereiding door de leerlingen.

Het Merletcollege Grave zegt blij te zijn met de samenwerking met de Lionsclub en neemt dit project volgend jaar zeker weer op in het curriculum van havo 4.

 

Foto Albums

Onze Sponsoren