Lions Brabantse Poort - Nijmegen

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws overzicht> Studenten organiseren benefietdiner voor dovenschool in Mauritani

Nieuws overzicht

Studenten organiseren benefietdiner voor dovenschool in Mauritani

Vrijdagavond 29 mei organiseerde Students for Students een diner waarbij er geld werd ingezameld voor het goede doel.
Dit benefietdiner is een van de vele acties die de organisatie dit jaar heeft uitgevoerd. Students for Students is een organisatie van zes Nijmeegse studenten die zich inzetten voor beter beroepsonderwijs in West-Afrika. Ieder jaar wordt een nieuw doel gekozen, waar zij een jaar lang geld voor inzamelen. In de zomer reizen zij per auto naar de locatie van het doel, om het geld af te leveren. Deze reis bekostigen zij zelf, zodat er niks aan de strijkstok blijft hangen. Dit jaar gaat de reis naar een school voor dove jongvolwassenen in Nouakchott, Mauritanië.
Het benefietdiner vond plaats in het Vlaams Arsenaal in Nijmegen en er waren 96 gasten aanwezig. Door steun van het Vlaams Arsenaal en een loterij waar onder andere dinerbonnen, kunst en een gesigneerd NEC-shirt werd vergeven is er ruim €2800,- ingezameld voor het goede doel.
Dit mooie bedrag is mede mogelijk gemaakt door Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort, die een gulle donatie van €1000,- heeft gedaan. Deze moderne gemengde Lionsclub werkt met een focus op de jeugd in de regio. Hier sluit Students for Students perfect bij aan. Nu is er een geldelijke bijdrage gedaan, maar meestal gebeurt deze steun door middel van de inzet van kennis en het netwerk van de Lions.
De studenten zijn 4 juli vertrokken voor hun reis naar Nouakchott en verwachten €22.500,- te kunnen doneren.

Foto Albums

Onze Sponsoren